La Sirga som un equip de professionals polivalents que provenim d'àmbits molt diversos: les ciències socials, la filosofia, l'educació, les belles arts, les arts escèniques... Actualment la cooperativa compta amb quatre sòcies treballadores i diverses col·laboradores externes.

Són sòcies cooperativistes...

Núria Bazaga Laporta (Barcelona, 1981)

La Núria és llicenciada en Filosofia per la Universitat de Girona, actualment està cursant el Grau en Filologia Catalana per la Universitat Oberta de Catalunya i ha exercit com a professora de secundària i en centres de formació d’adults. D’un temps ençà, compagina l’educació amb el que més li agrada: explicar històries i crear personatges, cosa que li ha permès desenvolupar la seva feina com a educadora, tallerista i comediant dins de diversos espais del patrimoni cultural gironí. Li agrada llegir en companyia i jugar a crear personatges que tot sovint acompanyen les activitats de Cooperativa. 

A La Sirga la Núria s’encarrega de les rutes i dinamitzacions literàries, dels esdeveniments teatrals i de les reserves d'activitats. 

Natàlia Gassió Linero (Barcelona, 1990)

La Natàlia va iniciar-se en el món del disseny i la moda a Barcelona. Fa uns anys va decidir instal·lar-se a Girona, des d’on actualment cursa el Grau d’Història, Geografia i Arts de la Universitat Oberta de Catalunya. La seva trajectòria laboral l'ha dut a treballar organitzant activitats i colònies per a grups escolars i a realitzar tasques de gestió ben diverses. Sempre ha sentit fascinació pel dibuix, la pintura i l’art, i estudia anglès a l'Escola Oficial d'Idiomes. En el seu limitat temps lliure li agrada anar al teatre, llegir, la jardineria i viatjar (quan pot). 

La Natàlia és la responsable de l'àrea de gestió econòmica de la cooperativa.  

Helena Meix Casas (Barcelona, 1989)

L'Helena va néixer i créixer a Barcelona. Sempre li ha agradat el món de l’educació en valors i la cultura, així com aprendre escoltant i llegint històries del passat. Això la va portar a estudiar la carrera d’Història a la Universitat de Barcelona, a cursar el màster de Formació del Professorat i a apropar-se a l’àmbit dels Estudis de Gènere. Viatjar ha sigut sempre una de les seves aficions i això li ha permès aprofundir en l’aprenentatge de la llengua anglesa.

Des de que va posar un peu a la universitat es va implicar en el món del la cultura, l’educació i el lleure. La seva trajectòria professional l’ha portat a treballar en diversos museus, com a tallerista d’activitats amb perspectiva de gènere, i de professora d’anglès i ciències socials en diversos instituts de les comarques gironines. En el seu temps lliure procura viatjar tant com pot, visitar vestigis històrics i museus, llegir i passejar molt per la muntanya. 

A la cooperativa l'Helena s'encarrega de l'àrea de comunicació.

Júlia Terricabras Martinez (Girona, 1984)

La Júlia es va llicenciar en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, va cursar el Màster en Professorat de Secundària a la Universitat de Girona, i com que no pot parar quieta, actualment està acabant el Grau en Educació Primària per la Universitat Internacional de València. Des de sempre ha treballat com a educadora en diversos museus de les comarques gironines, difonent el patrimoni artístic i històric. Li agrada l'art en totes les seves formes, llegir i escriure, observar el cel, les flors i cuinar. Les etapes infantil i primària són les que li interessen més de l'educació, és per això que algun dia serà mestra. 

A La Sirga la Júlia és la responsable de la coordinació pedagògica dels museus. 

 

Col·laboren amb la Cooperativa...

Agnès Cabezas Horno (Salt, 1981)

L'Agnès és periodista especialitzada en llenguatge audiovisual, i des de fa anys desenvolupa tota mena de projectes relacionats amb la comunicació. Després de diverses experiències relacionades amb el sector de la informació va fundar la productora audiovisual Talkin' To Me, amb la qual ha treballat tant en l'àmbit institucional i públic com en el privat. Des de fa tres anys també forma part del projecte comunitari #itutambé de tallers audiovisuals per a joves de la comarca de La Selva, i dona classes d'escriptura creativa. És una apassionada de la música, cosa que l'ha dut a adquirir formació en piano i veu, i a participar en diversos projectes musicals i teatrals.

A La Sirga hi aporta tota la seva experiència com a realitzadora en el món de les imatges, i el seu interès per explicar històries en diferents formats. 

Mireia Ferron Esquena (Barcelona, 1988)

La Mireia és Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, i va cursar el Màster en Professorat de Secundària. Des de ben aviat traça la seva trajectòria professional en el món de la fotografia, participant des del 2011 en exposicions, beques i residències de creació que li permeten seguir aprofundint i explorant al voltant de les imatges. Actualment és artista resident del Bòlit Mentor, i col·labora amb l'Associació d'Artistes La Volta. Des del 2018 la feina a La Sirga li permet compaginar l'amor per les arts visuals i la l'educació. 

La Mireia comparteix la seva experiència tècnica i la seva visió estètica a les activitats de la Cooperativa.